Η ομάδα της HT βρέθηκε στο Tallin της Εσθονίας

Η ομάδα της HT βρέθηκε στο Tallin της Εσθονίας

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Η ομάδα της HT, την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη βρέθηκε στο Tallin της Εσθονίας, για να εκπαιδευτεί και να πιστοποιηθεί στη χρήση του Diamond Power Index. Ένα εργαλείο Leadership Assessment που δημιουργήθηκε με βάση πολυετή έρευνα, σε παγκόσμιο επίπεδο, από την ομάδα της Julie Diamond.

 Πρόκειται για ένα εργαλείο 360° feedback, που εστιάζετε στις ποιότητες της ηγεσίας και στο πώς κάθε ηγέτης μπορεί να δει τον αντίκτυπο του τρόπου με τον οποίο αξιοποιεί την ισχύ του.

Βασική πρόκληση κάθε ηγέτη, σύμφωνα με το βιβλίο της Julie Diamond (POWER, a user’s guide), είναι να αναγνωρίσει την επίδραση που έχει ο ίδιος μέσα από το ρόλο του στους ανθρώπους του, από τους οποίους ουσιαστικά εξαρτάται η δική του απόδοση.

Στο βιβλίο της η Diamond αναδεικνύει ότι πέρα από τα χαρακτηριστικά και τις ικανότητες του κάθε προσώπου, που έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει για να ηγηθεί αποτελεσματικά, ο ίδιος ο ηγετικός ρόλος έχει μια συγκεκριμένη επίδραση και στον ίδιο τον ηγέτη και στους ανθρώπους που σχετίζονται με αυτόν. Η επίγνωση αυτής της επίδρασης δίνει τη δυνατότητα στον ηγέτη να εξελίξει σημαντικά τον τρόπο που ηγείται, ιδιαίτερα μέσα από την αξία που δημιουργείται στη σύνδεση με τους ανθρώπους του. Το στοιχείο αυτό κάνει το συγκεκριμένο εργαλείο να ξεχωρίζει σε σχέση με άλλα εργαλεία 360 που επικεντρώνουν σε ικανότητες και συμπεριφορές που σχετίζονται με την ηγεσία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο βιβλίο της, όσο κανείς ανεβαίνει τα σκαλιά της ιεραρχίας τόσο περισσότερη ανατροφοδότηση χρειάζεται. Όπως ένας ορειβάτης, όσο ψηλότερα ανεβαίνει αυτό που χρειάζεται είναι οξυγόνο, κοντά στην κορυφή όμως αυτό λιγοστεύει. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ηγέτη. Όσο ψηλότερα ανεβαίνει, τόσο λιγότερη ανατροφοδότηση φτάνει στον ίδιο.

Κάθε ηγέτης έχει την ευθύνη ενεργά να την αναζητεί, και επειδή ο ίδιος ο ρόλος συχνά τον κάνει να λαμβάνει φιλτραρισμένη πληροφορία, εργαλεία σαν και αυτό μπορούν να τον βοηθήσουν να πάρει αυτό που χρειάζεται για να εξελιχθεί.

Ένα εργαλείο σαν και αυτό μπορεί να δώσει την πληροφορία που κανείς δεν τολμά να δώσει ανοικτά στον ηγέτη του. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που το πιστέψαμε και το αξιοποιούμαι. Όπως κάθε μας δράση, αποφεύγοντας το συνηθισμένο, μπαίνουμε στην καρδιά του θέματος, βλέπουμε κατάματα τη δυσκολία ως αυθεντική ευκαιρία ανάπτυξης και την αξιοποιούμε για να πάμε ψηλότερα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το εργαλείο ή για μια συνάντηση μαζί μας για να σας παρουσιάσουμε αναλυτικά τον τρόπο που μπορείτε να το αξιοποιήσετε, επικοινωνήστε μαζί μας στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pin It

Human Technology, Coaching & Organizational Development Consultants

Για Ανθρώπους, Ομάδες και Οργανισμούς, που επιθυμούν να φτάσουν σε υψηλότερα επίπεδα επαγγελματικής επιτυχίας και προσωπικής εκπλήρωσης, είμαστε ένα πολυδιάστατο δίκτυο πολύπειρων επαγγελματιών που έχει ως κύριο σκοπό του την ανάπτυξη και εξέλιξη ενός Οργανισμού, μέσα από τη βέλτιστη αξιοποίηση του Ανθρώπινου Δυναμικού του.

Επικοινωνία

 Τσάτσου 5, Πλάκα 10558, Αθήνα

 2155154043

 6947009292

  Contac us