Μυρτώ Δημητρίου

Μυρτώ Δημητρίου

Κοιν.Ανθρωπολόγος- Coach- Facilitator - Origami Artist

H Μυρτώ Δημητρίου είναι πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου (υπότροφος του ΙΚΥ), του προγράμματος “Business Coaching” του ΕΚΠΑ, ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα θεάτρου και ΜΜΕ στο Ithaca College της Ν. Υόρκης. Μέλος του Ελληνικού IBBY, της UNIMA (ένωση κουκλοθεάτρου) και ιδρυτικό μέλος του ΠΟΦΑ (Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης).

Από τα έντεκά της και για 19 χρόνια παρουσίαζε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για το παιδί και τον πολιτισμό, ενώ συμμετείχε σε θεατρικές παραγωγές και τηλεταινίες. Συνεργάστηκε με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσ/νίκης για την παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και παραστάσεων αφήγησης παραμυθιών.

Είναι Instructor Origami (εικαστική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής) έχοντας το δίπλωμα διδασκαλίας από τον Παγκόσμιο Ιαπωνικό Οργανισμό και κάτοχος 2 Ρεκόρ Guinness για τη δημιουργία των μεγαλύτερων χάρτινων μωσαϊκών -το 2012 στη Θεσσαλονίκη και το 2014 στην Αθήνα- υπό την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας. Έχει διδάξει origami στο Πανεπιστήμιο Meisei του Τόκυο, ενώ το έργο της “Dragon boat” συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή του Μουσείου Origami στο Τόκυο. Κατασκεύασε τα αντικείμενα origami που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία "Σημείο Μηδέν", την επίσημη ελληνική συμμετοχή για την 55η Biennale της Βενετίας.

Για πάνω από 15 χρόνια σχεδιάζει και παρουσιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα, οργανώνει σεμινάρια, καλλιτεχνικά εργαστήρια, δράσεις team-building και προγράμματα εμψύχωσης σε εταιρείες και οργανισμούς. Τα σεμινάριά της έχουν παρακολουθήσει πάνω από 160.000 άτομα.

Έχει συνεργαστεί με οργανισμούς και εταιρείες όπως: Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας κ Κλιματικής Αλλαγής, Δήμος Θεσσαλονίκης, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ΔΕΘ, Astellas Pharma, Roche S.A., Novartis, Google Hellas, Bristol - Myers Squibb, Takeda, Sofitel Athens Airport, Hilton Athens Hotel, Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ, Hyatt Regency Θεσσαλονίκη, Τράπεζα Πειραιώς, Shiseido, W Marine Inc, Reverse advertising, Headline, Brilliant Pr, Μουσείο Μπενάκη, Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Allou Fun Park, Explore.

Έχει γράψει τέσσερα βιβλία για την τέχνη του origami και ένα παιδικό παραμύθι.

  Human Technology, Coaching & Organizational Development Consultants

  Για Ανθρώπους, Ομάδες και Οργανισμούς, που επιθυμούν να φτάσουν σε υψηλότερα επίπεδα επαγγελματικής επιτυχίας και προσωπικής εκπλήρωσης, είμαστε ένα πολυδιάστατο δίκτυο πολύπειρων επαγγελματιών που έχει ως κύριο σκοπό του την ανάπτυξη και εξέλιξη ενός Οργανισμού, μέσα από τη βέλτιστη αξιοποίηση του Ανθρώπινου Δυναμικού του.

  Επικοινωνία

   Τσάτσου 5, Πλάκα 10558, Αθήνα

   2155154043

   6947009292

    Contac us